Szafa chłodnicza – maksymalna wydajność i długotrwała świeżość

szafa chłodnicza

W lokalach gastronomicznych nie ma nic ważniejszego niż odpowiednie przechowywanie jedzenia, by jak najdłużej pozostało świeże. Czy jest coś gorszego niż marnujące się produkty spożywcze? To nie tylko kwestia poniesienia strat żywnościowych, ale również finansowych, a tego każdy właściciel restauracji, baru czy sklepu z pewnością chciałby uniknąć. Do przechowywania żywności w odpowiednich warunkach niezbędna jest chłodziarka. Na co jednak warto zwrócić uwagę, by wybrać model, który będzie nie tylko pojemny, ale również energooszczędny, tani w użytku i prosty w obsłudze? Tego dowiesz się z poniższego poradnika.

Wygodne czyszczenie i użytkowanie

Być może na pozór wydaje się to dość błahą sprawą, ale prostota w utrzymaniu porządku pozwala nam zyskać wiele czasu, który musielibyśmy poświęcić na czyszczenie wszystkich zakamarków. Dobra szafa chłodnicza do zastosowań profesjonalnych powinna posiadać gładkie, bezspoinowe wnętrza, które łatwo jest umyć, jak np. w przypadku tych modeli: liebherr.aged.com.pl/produkty/urzadzenia-profesjonalne/szafy-chlodnicze/. Ważne jest również, by miała wyjmowane ruszty, dzięki czemu z łatwością można będzie je wyczyścić. Niektóre modele posiadają również kółka lub nóżki z regulowaną wysokością, co pozwala sprawnie dotrzeć do trudno dostępnych miejsc pod spodem. Użyteczna szafa chłodnicza to również taka, która jest prosta w obsłudze i nie wymaga częstych konserwacji.

Wysoka jakość i stuprocentowa efektywność

Wydajne chłodzenie jest bardzo ważne w lokalach gastronomicznych, gdzie zwykle panują dość wysokie temperatury, dlatego warto wybrać szafę chłodniczą, która jest wyposażona w najnowocześniejsze komponenty i przyjazne środowisku czynniki chłodnicze. Ważne jest również, by posiadała system precyzyjnego sterowania. To gwarancja długotrwałej świeżości produktów. Szafa chłodnicza musi również przewidywać wysoką intensywność eksploatacji, dlatego powinna być wykonana solidnie – tylko z wysokiej jakości materiałów, które są odporne na zniszczenia.

Niski koszt eksploatacji

Znaczącym aspektem przy wyborze szafy chłodniczej jest niski koszt jej użytkowania. Inwestując w wysokiej jakości urządzenie mamy pewność, że dzięki zoptymalizowanemu układowi chłodzenia i skutecznej izolacji (która zapobiega utracie zimna), nie będzie ono zużywało dużo energii. Profesjonalne chłodziarki są również bardzo trwałe, solidne i praktycznie bezawaryjne.

Szafy chłodzące do zastosowań profesjonalnych powinny cechować się wygodą użytkowania, dokładnym i solidnym wykonaniem oraz wydajnością energetyczną. Poszukujesz wysokiej jakości urządzeń do użytku w gastronomii? Zajrzyj na: liebherr.aged.com.pl

[Głosów:0    Średnia:0/5]